• Λεωφ. Αθηνών 209, 12461, Χαϊδάρι
  • 210 800 11 14, 212 000 23 28

Πώς να αποφύγετε την Παρακολούθηση

Πώς να αποφύγετε την Παρακολούθηση

Να παρατηρείτε πάντοτε το χώρο που κινείστε.

Είναι εκπληκτικό το πόσοι άνθρωποι περπατούν και κοιτούν το κινητό τους, ή το πεζοδρόμιο και δεν παρατηρούν τους άλλους γύρω τους. Κρατάτε πάντα το κεφάλι ψηλά και παρατηρείστε τους άλλους πεζούς και τα οχήματα που κινούνται γύρω σας. Αν δεν παρατηρείτε το χώρο σας, καμία άλλη συμβουλή δεν θα σας βοηθήσει.

Μην κοιτάτε διαρκώς πίσω σας.

Αυτοί που σας παρακολουθούν ξέρουν να περνούν απαρατήρητοι. Μόλις αρχίσετε να κοιτάτε πίσω σας κάθε λίγο, θα καταλάβουν ότι τους έχετε υποπτευθεί και μάλλον θα αφήσουν μεγαλύτερη απόσταση από εσάς ή θα απομακρυνθούν εντελώς και θα σας ξαναβρούν λίγο πιο κάτω.

Προσοχή στην εμφάνιση

Έχετε το νου σας για κάποιο αυτοκίνητο που δεν έχετε ξαναδεί στη γειτονιά σας ή στη διαδρομή που ακολουθείτε, ή για αυτοκίνητο που στρίβει μαζί σας. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Εδώ όμως υπάρχει και μια παγίδα. Αν κάποιος μη επαγγελματίας σας ακολουθεί, θα σας πλησιάσει και έτσι είναι εύκολο να τον εντοπίσετε. Αν όμως, σας παρακολουθεί επαγγελματίας, το πιο πιθανό είναι να σας προσπεράσει κάποιες φορές, μετά να αλλάξει λωρίδα και να ξαναβρεθεί πίσω σας.

Πεζός, μπορεί να περάσει δίπλα σας, ακόμα και να σας προσπεράσει, αλλά μετά θα στρίψει σε κάποιο παράδρομο και θα καταλήξει να περπατά στην ίδια με εσάς κατεύθυνση.

Προσοχή στα οχήματα που στρίβουν όπου και εσείς.

Μεγάλη προσοχή να δίνετε στα παπούτσια που φοράει κάποιος. Το παλτό και τα καπέλα αλλάζονται εύκολα, αλλά τα παπούτσια; Όχι τόσο εύκολα, ιδιαίτερα όταν δε θέλεις να χάσεις κάποιον από τα μάτια σου.

Επιβραδύνετε

Είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις ανθρώπους ή οχήματα που πηγαίνουν αργά, αφού διακινδυνεύεις να εκτεθείς, για να παραμείνεις κοντά στο στόχο σου .

Πιάστε τη δεξιά λωρίδα και οδηγήστε σύμφωνα με το όριο ταχύτητας της λωρίδας αυτής.

Αν είστε πεζός, επιβραδύνετε το βήμα σας ή σταθείτε στην άκρη και «παίξτε» με το κινητό σας (ενώ ταυτόχρονα, βέβαια, θα παρατηρείτε τι συμβαίνει γύρω σας) και έτσι θα δείτε ποιος επιβραδύνει μαζί σας ή ποιος σας προσπερνάει και μετά ξαφνικά ξαναεμφανίζεται μπροστά σας. Κάποιοι θα σας πουν το αντίθετο: ότι θα πρέπει να επιταχύνετε και να δείτε αν το κάνει και κάποιος άλλος. Ένας ερασιτέχνης όντως θα επιταχύνει, αλλά ένας επαγγελματίας θα το κάνει μόνον όταν θεωρήσει ότι θα στρίψετε.

Αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά ακόμα έχετε την αίσθηση ότι κάποιος σας ακολουθεί, έχετε και κάποιες ακόμα επιλογές:

Καλέστε την Αστυνομία

Αν θεωρείτε ότι κινδυνεύετε, είναι το που έχετε να κάνετε. Επιπλέον, αν αυτός που σας παρακολουθεί ανήκει σε κάποια Κρατική Αρχή, θα φύγει. Αν είναι ντετέκτιβ ή όποιος άλλος ιδιώτης, η Αστυνομία είναι αυτή που θα χειριστεί την κατάσταση καλύτερα. Αν είστε σε λεωφόρο, μείνετε σε αυτήν. Αν βγείτε από τη λεωφόρο, πηγαίνετε κατ’ ευθείαν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Πηγαίνετε κάπου που έχει κόσμο

Βρείτε ένα γεμάτο εστιατόριο ή καφετέρια και καθίστε. Παραγγείλετε έναν καφέ και κάντε ότι διαβάζετε κάτι στο κινητό σας.

Μπείτε στο κοντινότερο Εμπορικό Κέντρο ή σε κάποιο μεγάλο κατάστημα . Αυτό θα σας δώσει δύο οφέλη: πρώτον έχετε την κάλυψη του πλήθους (να μένετε κοντά στο πλήθος). Δεύτερον, μπορείτε να παρατηρήσετε αυτόν που σας ακολουθεί, ώστε να έχετε πλήρη περιγραφή του για να την δώσετε στην Αστυνομία.

Μην πανικοβάλεστε

Μην αρχίσετε να τρέχετε, ή να παίρνετε απότομες στροφές, ή να χωθείτε σε κανένα στενάκι.

Επίσης, το να «χώνεστε» στο μετρό μόλις πριν κλείσουν οι πόρτες, μπορεί να φαίνεται έξυπνο στις ταινίες, αλλά οι επαγγελματίες έχουν σίγουρα κάποιον στην πλατφόρμα και στο τρένο να σας περιμένει. Αν αρχίσετε να τρέχετε, απλά θα «πέσετε» πιο γρήγορα στο επόμενο όχημα που αναμένει να συνεχίσει την παρακολούθησή σας.

Όταν σας παρακολουθούν επαγγελματίες, δεν χρειάζονται να ξέρουν συνεχώς  το που βρίσκεστε. Θέλουν απλά να σας έχουν σε μια «περίμετρο» ή να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά και τη ρουτίνα σας.

Αλλάξτε συμπεριφορά

Για να μπερδέψετε αυτόν που σας παρακολουθεί. Αν είστε σε όχημα, βγείτε   στην επόμενη έξοδο και μετά επιστρέψτε στον κυρίως δρόμο. Είναι μια μανούβρα που λογικά, δεν την κάνει κάποιος. Αν και άλλο όχημα σας ακολουθήσει εκτός λεωφόρου και μετά επίσης επιστρέψει στη λεωφόρο, κάτι τρέχει. Ακόμα καλύτερα, κάνοντας 4 αριστερές ή δεξιές στροφές, θα καταλάβουν ότι τους αντιληφθήκατε και θα απομακρυνθούν.

Αλλάζετε την ρουτίνα σας συχνά

Μην πηγαίνετε κατ’ευθείαν στο σπίτι, ιδιαίτερα αν θεωρείτε ότι το άτομο που σας ακολουθεί θέλει να σας βλάψει.

Ακολουθήστε διαφορετική διαδρομή από τη δουλειά στο σπίτι. Πηγαίνετε σε κάποιο εστιατόριο που δεν έχετε ξαναπάει.

Οι επαγγελματίες, όπως οι ντετέκτιβ, δεν θα έρθουν σε επαφή μαζί σας. Απλά θέλουν να ξέρουν πού θα είστε, ώστε να προγραμματίσουν το «μετά». Αυτούς μπορείτε να τους παραπλανήσετε με τις αλλαγές στις συνήθειες σας και τα οδηγικά σας «κόλπα». Αυτός όμως που θέλει να σας κάνει κακό, είναι άλλο πράγμα.

Κάποιοι προτείνουν να ακολουθήσετε αυτόν που σας παρακολουθεί, αλλά δεν το συστήνουμε. Αν αυτός που σας παρακολουθεί θέλει να σας βλάψει, είναι πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Καλύτερα να επικεντρωθείτε στο να φτάσετε σε κάποιο ασφαλές μέρος, διατηρώντας την ψυχραιμία σας.

Με λίγη τύχη, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μπορέσετε να αντιληφθείτε εάν κάποιος το κάνει, το λόγο για τον οποίο το κάνει και τις μεθόδους για να το αποφύγετε ή να ξεφύγετε.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να ζητήσετε ελεύθερα, χωρίς καμία δέσμευση, Πρόταση Υπηρεσιών και σας προτείνουμε να συμπληρώσετε τη φόρμα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση.

Διεύθυνση:

Λεωφ. Αθηνών 209, 12461, Χαϊδάρι

Τηλέφωνο:

210 800 11 14, 212 000 23 28

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας